Minicozonac cu scortisoara

Exista posibilitatea ca dupa ce pregatiti un aluat, si-l folositi intr-o anumita forma, sa ramana cateva bucati de aluat, cu care sa nu stiti ce face. “Incredibil”, nu? 😛 La fel mi s-a intamplat si mie  cand am pregatit rulada pentru Cinnabon Lela, si sotul meu a venit in ajutorul meu cu propunerea de a transforma aluatul ramas intr-un minicozonac. 🙂

Oricum voiam sa incerc o tehnica de rasucire vazuta intr-o emisiune TV, asa ca, mi-am spus: de ce nu? 😀

Aluat

Am framantat putin aluatul ramas, am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am taiat-o in 2 bucati.
Am uns ambele bucati cu unt moale, si am presarat amestecul de scortisoara cu zahar brun ramas de la Cinnabon.
Am presat bine, ca sa se lipeasca “prafurile” de aluat cu ajutorul untului, si apoi am rulat pe lung, cat mai strans posibil, pana cand s-au format 2 minirulade.
RulatCu un cutit ascutit, am taiat ruladele pe lung, pana cand am ajuns la ultima foaie, astfel incat, daca le desfac, sa se vada continutul “pe foi” de aluat. Eu le-am mai lipit din loc in loc tocmai sa nu se desfaca pana apuc eu sa le rulez intre ele. 😉
Urmatorul pas: rasucirea celor 2 rulade intre ele. Prindem cele 2 rulade la un capat, una de cealalta si apoi le rasucim intre ele. Rasucirea se face cu crestaturile in sus, astfel se va vedea foarte frumos ce  contine minicozonacelul. 

Lasam minicozonacul la crescut pentru o jumatate de ora intr-o incapere calda, acoperit cu un stergar curat. 
Dupa ce timpul de crestere a trecut, il ungem cu putin unt si apoi il punem la copt intr-o forma de minicozonac, pe hartie de copt, timp de 10-15 minute la 200 C.
Eu nu am avut forma de minicozonac, ci forma mare de cozonac, asa ca el “s-a intins” cat a dorit.Minicozonac

Pofta buna! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: